SAKARYA / ADAPAZARI - Necdet Islar İlkokulu

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılı ders saati zaman çizelgesi sunulan tablodaki gibidir.

Eyl

2023-2024 eğitim ve öğretim yılına okulumuz tüm birimleri ile hazır hale getirilmiştir.

May

Matematik  Her Yerde e twinning projesinin webinarini yurt ici ve yurt disi  proje ortaklariyla gerceklestirdik. Baska bir projede yeniden bir arada olmak temennisiyle vedalastik.

Mrt

Projemiz 7 Romanya, 1 Gürcistan ve 9 Türk  ortaklı  uluslararası bir eTwinning projesidir.  Projemizin kurucu üyeleri Ankara Milli Egemenlik İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ayşe Erdoğdu ve Romanya'dan Loredana  Proteasa' dır. Projede okulumuzdan  Gülseren Yaralı öğretmenimiz yer almaktadır. Projemiz 4-10 yaş arası öğrencileri kapsamaktadır. Proje süresi 4 aydır.

Projemizin amacı; Öğrencilere matematiğin hayatın her alanında olduğunu fark ettirmek ve matematik dersinden zevk almalarını sağlamak. Günlük hayatta ve okulda matematiğin sandığımızdan daha fazla karışımıza çıktını  sanat, oyun, müzik, resim,  tabiat   gibi her alanda kullandığımızı keşfettirmektir.

Hedeflerimiz ; Öğrencilerin matematik dersine ilgi ve motivasyonunun artmasını sağlamak, matematiksel düşünme becerileri kazandırmak, problem çözme becerilerini geliştirmek ve bu becerilerini günlük yaşamda karşılarına çıkan problemlerde kullanmalarını sağlamaktır. Sanatın içinde de matematik olduğunu fark ettirmek. Gözlem becerilerini geliştirmek. Ritm ile matematik arasında bağlantı kurarak; müzik eserlerine ilgisini arttırmak. Sorumluluk alma, karar verme, akıl yürütme, takım çalışması,  görev bilinci  ile hareket eden bireyler yetiştirmek. Meraklı, sabırlı, özgüvenli,  özgür düşünen, dış dünyaya açık, iletişim becerisi yüksek, problem çözme basamaklarını uygulayan, eleştirel düşünebilen bireyler yetiştirmektir.

Beklenen sonuçlar ; Öğrenciler  matematiğin hayatın her alanında olduğunu fark eder. İş birliği içinde ve uyumlu çalışır. Problem çözme becerisi kazanır. Müzikle matematik arasında ilişki kurar. Spor  dallarıyla matematiğin ilişkili olduğunu fark eder. Sanatın içinde de matematiğin olduğunu fark eder.  Grup çalışması yapar ve çalışmalarını arkadaşlarına sunar.

Ock

Okulumuz öğrencileri sanat etkinlikleri kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesince organize edilen "Cesur Korkuluk Kuki" çocuk tiyatrosunun seyircisi oldular.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü çerçevesinde tahliye tatbikatımızı gerçekleştirdik.

Ekm

Okulumuz Aile Birliği Kurulunca düzenlenen kermesimize öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Organizasyonda emeği geçen başta Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyelerimiz olmak üzere emeği geçen tüm Velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz 4. sınıf öğrencileri 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevini ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz, Sokataki Canlara ihtiyaç duyulması halinde bakım ve rehabilite gibi çeşitli desteklerin sağlandığı bilgisini edinerek, yeterli donanıma sahip olduğu görülen merkezi gezme fırsatını yakaladılar.

May

Okulumuz 2. sınıf öğrencileri, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı' nı ziyaret ederek, afetlere hazırlık eğitimi aldılar.

Velilerimizce hazırlanan ikramlıklar, eğitimin ardından itfaiye personeline takdim edildi. Öğrencilerimizi güleryüz ve ilgiyle ağırlayan itfaiye personeline teşekkür ederiz.

Nis

Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi çerçevesinde okulumuz öğrencilerine ilk yardım eğitimi verilmiştir.